Duo Cantilena 

 

Duo Cantilena turnerar sedan september 2014 med en musikalisk "Hyllning till Frida Kahlo" och gjorde i juni 2015 denna föreställning under Festspelen i Piteå.

Sedan sommaren 2015 är de också aktuella med konserten "Timmen innan gryningen".

Duo Cantilena arbetar inte enbart tematiskt utan ger också konserter i "traditionell" mening, där deras stora spännvidd i repertoar tillsammans med levande porträtt av kompositörer och epoker är utmärkande drag.

Ibland utökas duon till trio genom sångerskan Karin Mickelbo under rubriken "Lilla Regn".

 

 

 

Sabina Agnas

Sabina är klassisk gitarrist, utbildad vid musikerlinjen på Göteborgs Musikhögskola. Hon är verksam som frilansmusiker i olika instrumentkonstellationer. Hon arrangerar sedan 2011 sin egen GITARRFESTiVALlentuna och har under åren släppt tre skivor. Den senaste tillsammans med maken och trumpetaren Urban Agnas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Duo Cantilena består av Sabina Agnas - gitarr och Anna BomanHald - flöjt, som sedan många år har arbetat tillsammans. Duo Cantilena är en dynamisk duo som tolkar musik från skilda sekler; sirlig rokoko till eldig flamenco. De spelar ur den rika repertoaren för flöjt och gitarr, men framför även musik skriven särskilt för dem.

Sabina och Anna tycker det är spännande att tänja på gränserna för den traditionella musikerrollen och vill bredda och fördjupa den musikaliska upplevelsen med fler uttryckssätt som texter och dramatisering, ljudeffekter, bildspel och rekvisita.